Hoe erheen reizen

Vliegtuig

Om het snelst (en vaak ook de goedkoopste optie) naar Portugal te reizen, is er het vliegtuig. Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er naast grote maatschappijen ook "prijsvechters" die naar Porto, Lissabon en Faro en de eilanden vliegen. Ryanair en Transavia vliegen zeer frequent en hebben vluchtaanbiedingen die vaak echt niet duur zijn (variërend van een 35 euro pp. retour tot een 120 euro p.p. ). Dit zowel in de zomer als ook in de winter, dan echter wel minder vaak naar Porto. Indien u geen eigen vervoer heeft geregeld zijn transfers vanaf vliegvelden in Portugal naar uw accommodatie goed te vinden via internet, meer dan een 20 euro pp. heen en terug kost dit niet. 

Eigen vervoer

Met de auto, motor of camper is het eigenlijk alleen te doen als u én van auto/ motorrijden houdt én minimaal 2 á 3 weken de tijd heeft. Als ik met eigen vervoer ga, neem ik de tijd: vroeg vertrekken en dan proberen ergens bij Bordeaux een hotelletje te bereiken. Waarbij ik wel moet zeggen dat ik dus in Limburg woon. Bordeaux is dan al gauw een paar uur minder rijden dan wanneer u in noord of west Nederland woont. Na een goede nachtrust door naar noord Portugal, meestal ga ik de grens over bij Guarda. Vandaar heb ik alle mogelijkheden om verder te reizen daar bij Guarda goede snelwegverbindingen zijn naar de rest van het land. Wilt u echter meer van het noorden zien, dan is het ook prachtig de grens te steken bij Bragança of Chaves. 

Meestal blijf ik dan een paar dagen in de buurt van Guarda, vast een beetje acclimatiseren en genieten van de bergen (zie ook pagina O Centro ) alvorens ik verder reis. Zie verder ook Wel of geen auto huren

 

 

In Frankrijk kun je, vind ik, langs de snelweg prima ergens wat eten, in Spanje vind ik eten  langs de snelwegen beroerd maar even van de weg af vindt u daar vaak prima eetgelegenheden voor chauffeurs waar ook u gewoon aan tafel kunt aanschuiven. Maar meestal nemen we onderweg de tijd om zelf lekkere dingen te maken. Het kleine gasstelletje gebruiken we de hele vakantie door: een koffie maken, ergens in de bergen even een soepje maken of een eitje bakken als er verder nergens een eetgelegenheid is.