Wanneer, waarheen en hoe naar Portugal 

Wanneer... beste reistijd

Portugal heeft over het algemeen het hele jaar door een prettig klimaat; vaak kun je waar dan ook in de winter op een beschut terrasje zitten. In de zomer kan het zelfs soms wat fris zijn zodat je tegen de avond of in de bergen echt een vestje nodig hebt of 's nachts een deken. Of ineens valt er sneeuw, soms ook in de Alentejo of de Algarve, hoewel het daar vaak weinig voorstelt. Leuk is wel hoe dan "iedereen" het erover heeft en massaal erheen trekt. Of het is heet, heel erg heet, maar over het algemeen valt dat mee, daar er altijd wel óf bergwind of oceaanwind te vinden is. 

Wanneer de beste reistijd is, hangt dus een beetje af van wat u prettig vindt op vakantie: kunt u goed tegen hitte of tegen regen op vakantie (ik word van dat laatste altijd erg sacherijnig, maar ik denk dan maar aan de plantjes in mijn tuin in het zuiden die dan in ieder geval niet op apegapen staan) of maakt het weer als u op vakantie bent u allemaal niet zoveel uit.

Om u een beetje op weg te helpen om uit te vinden wat voor u mogelijk de beste reistijd is, klik hier.  

 

Waarheen in Portugal

Portugal is weliswaar niet zo heel groot  (ongeveer 2 keer oppervlakte Nederland) maar er zijn grote verschillen tussen de regio's. Ik kan dus alleen maar mijn ervaringen en kennis met u delen, in de hoop dat u hierdoor een goede keuze kunt maken waar u heen zou willen. 

Om u per regio een globaal idee te geven waar u heen zou kunnen en waarom, klik hier

 

Hoe naar Portugal 

Het is vanuit Nederland gemiddeld minimaal een 1800 kilometer om in Portugal te komen, dat wil zeggen als u in Zuid Nederland woont en naar Noord Portugal reist. Van Friesland naar de Algarve is het al gauw minimaal een 2500 km. of meer. Dat betekent een flinke reis met eigen vervoer maar natuurlijk ook een grote impact op het milieu als u het vliegtuig neemt. Voor meer uitgebreide info over "hoe naar Portugal", klik hier.